Thursday, September 2, 2010

Peranakan Place One Utama

Last nite we all buka pose di One Utama. tpt ni disuggest oleh My SIL Queen Zeera Xeroxis. It's unplanned actually. My hubby ajak mkn luar then tetiba jer decide nk ke OU. Such a pleasure to be with my bro and sil. :)! Yelah....mak ayah i kan jauh.....sob! sob!

Bwh ni SIL i order longan and soursoup dessert. Sedap dan sgt masam. Actually byk lagi lauknya, bila dh spai tu i pun dh lapo sgt trus ngap jer. As usual ameer akan ngap dulu. Npk plak Ally Iskandar next table. Haruslah me and my SIL control cun jer memasing....auwwww......



This is among the first lauk yg ado kt atas meja. Telur dadar. Boley?



Haaaa...ni my bro punya coffee lah nie....my hubby ordered a cucumber juice. I ada tkap gbr but xsave plak dlm phone...cit....but rasa dia mmg marvelles.




Asam pedas ikan merah. Rasa mmg not bad. My bro mmg hantu asam pedas hokey.....




Thumbs up for this crunchy honey sotong! Mcm mkn keropok.




Ni choice i, dragon fruit juice pastu haku menjalar mcm dragon sbb full....



Then my i ordered, ginger beef onion, kankung goreng belacan and pucuk paku goreng. Kalau ada tambahan ulam2 or sambal blacan lg vadevas...

Dah kenyang, my SIL ajak plak minum di Haagen Dazs. huhuhuhu....i ckp ngan dia, sabo dulu sbb i ni tgh full jln pun dh mcm penguin boyak. After ke GAP kids, we made our way to Haagen Dazs.



This is afrogatto! My hubby punya choice. rasa mmg best giler utk aku yg mmg kemaruk nk minum coffee. Please try hokey! U won't regret it! aku dpt sipped a teaspoon jek.....



Budak ni mmg memilih hokey. Aku beli eskrem mat kool mat kool kawanku, mat kool mat kool selalu dia xmkn, bila time Haagen Dazs yg mahal mcm pestol ni ko mkn plak yer....




Mine, chamomile Tea ngan beskot Chipsmore bg le 2 3 kpg dik oiiii......




Ni my bro punya....xtau nama, tahu harga je RM 19.00!

all and all kami balik mlm tadi mcm ular. Pg td bgn smua muka sembab! Tp happy sgt sbb dpt berbuka pose ngan family....:)!


2 comments:

xerox said...

hihihi..pembetulan dik..yg azi minum namanya affogato..yg jack minum hot latte rm10.50...yg rm 19 tu cafe belgium mocha..hihihihi

MAMASYAZA said...

nasib baik makan semua tu tak kluar balik...kalo kluar balik lagilah sedihkan, mkan sedap2 n berkumpul ramai2 memang best.
bebudak sekrg memang demand, nak makan ice cream yg mahal2 ekkk, yg mahal tu sah2 sedapkan