Sunday, May 30, 2010

Kenapa?

Hokey di saat saya menulis entry ini , hanya mereka yg boleh membaca blog saya sahaja yg dapat memahaminya...sob! sob!

Rmai yg bertanya, kenapa tetiba blog mummyameer ini di privatekn. sehinggakan nenek Ameer pembaca setia pun naik hangin tertanya kenapa i buat mcm nie.

To tell u all the truth, i never ever meant to pvt it. but, sometimes we have to. I don't see my self forever nk pvtkn my blog nie sbb i tahu rmai peminat yg tertunggu serta ternantikan aksi ameer dan maknya yg gedik itue.

I dh xsgup terima sumpahan serta seranah dari org2 yg dengki dgn i. Walau apa pun depa buat, i still xfhm kenapa mesti i yg kena walaupun i xpenah kacau org2 yg dengki or plain jealous dgn i.

I ni pun manusia biasa mkn nasik juger but kalau org yg dengki kat i tu memutuskan silaturahim antara i dan rakan2 blogger yg i kasihi maka i berdoa biar Allah SWT tunjukkan.

Semoga Allah akan membalas dengan hukuman yang setimpal.

p/s: aku xpnh pun dengki or jealous kt org. Tapi slalu aku yg kena. Aku slalu berusaha untuk dapatkan apa je impian aku tanpa 'membunuh' or 'mengeji' org lain.

Sbb bg aku, 'usaha adalah tangga kejayaan' dan aku percaya we have to work hard to achieved what we want. bukan berdengki dan mengata memburukkan sana sini. Dan yg plg pting, aku sedih dgn 'perempuan' dan 'melayu' ! kalu sikap dorg begitu, mmg spai bebila pun dorg xkn berubah....

MODE : Sedih!!

6 comments:

Ealyie said...

hidup kita mmg penuh dengan ujian dan dugaan N,
bersabarlah yea..;)

Ealyie said...

hidup kita mmg penuh dengan ujian dan dugaan N,
bersabarlah yea..;)

MAMASYAZA said...

harap N dpt bersabar dengan apa yg berlaku, dalam zaman yg serba moden dan canggih ni pun masih ada sikap dengki mendengki antara satu sama lain. berdoa semoga dijauhkan sikap begini dalam diri kita

Nuroll said...

sob! sob! N mmg xpnh dengki kt org kak. but tu lah....bila kita xbuat, org akan buat pada kita....Thanks ya kak for the advice

~ As ~ said...

buat apa peduli perasan org yg tidak mau peduli perasaan kita??? jgn layan la N...

ena said...

jangan layan je... jadik wanita berkuku ops berhati besi je la N