Wednesday, March 24, 2010

Right Click Function Disabled!

Thanks sgt to kak Intan from "My Baby Blog" sbb bagi N tutorial untuk mengelakkan dari masalah dalam entry sblm nie berulang....

To mummies yg rasa N a bit harsh before i am really sorry yer...ter emotional skit. But N dah xtahan bila tgk gbar yg kita ambil, ada di blog "dia" dan letak sbg property "dia".

p/s: kepada "dia", pasni kalau ko copy dari blog org lain plak, mmg ko ni nak m*p**s agaknyerr....

3 comments:

Intan said...

Ur welcome dear :)

Sape lah agaknya "si dia" tu ye :D

BHF1932 said...

Apa yg abg buat ialah resize dulu gamba then letak watermarks.. payah nak didik org malaysia ni.. org nak ada blog dia pun sibuk nak bukak blog, tapi bahan atau gamba cedok 100% tanpa bagi Credits pada atau dari laman yg dia copy tu.. Keturunan Pencopet gamaknya.. huh... Tak ada budi bahasa, sopan santun ke laut... Kecik2 dulu mak ayah dia "TAK AJAR"...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

N...same goes to zana..gambar di guna pakai tanpa minta kebenaran..

so, now, buat disable right hand click and also letak watermark coz' even dah disable right hand click tu pun...org leh save gambar kita....

dia cuma disable function right hand click tp...bila org double click kat gambar kita....org still boleh save gambar tu...cuma tak boleh copy past jer...so..better N buat watermark terus...walaupun sedikit leceh...tp at least terjamin sikit lah kan....