Thursday, March 25, 2010

Setelah 2 hari.....

Setelah hampir 2 hari "berputih mata" tanpa menonton sebarang berita rancangan hiburan, HBO, STAR MOVIES dan segala datuk nenek...makanya semalam hubby decide utk recce a new TV set for us.

Our previous TV yg dah gone case tu sbnrnya dibeli masa N baru msuk U dulu...bole imagine x berapa lama...berbelas tahun...wakakakakaaa....

So smlm at first kami ke C4 Alamanda Putrajaya. Flat screen is not included in our list apatah lg LED . Our plan just to buy TV yg biasa shj kerana N bukanlah kaki ngadap TV jer 24 jam dan keadaan ekonomi sgtlah tidak menentu...wakakakaka...

Rupanyer Tv yg jenis 'tebal' dan 'berat' di blkg tu dh mostly discontinue model....Pi ke Sen Heng haram satu pun nan ado TV yg lama....N duk pikir, those days tv tu lah yg plg hip skali...now dh xde...

Then we make our way to Jusco Cheras...lagi lah hampeh...mmg nan ado TV yg lamo... Last2 skali hubby pun dah give up, he decide to take flat screen jugak....so that he can watch that World Cup merrily this year ...haku tahu....

So we choose this one. Balik2 je umah, N ni dah la asal dari kg nun ceruk sana....kepala jadik pening ngadap tv nie....maka smlm N tido awal....Mr Hubby? dh xmau tido dalam bilik dan smlm tido berteman TV barunyer itu....xpe2....kita tgk sjauh mana dia nk tido ngan teman barunya tue.....Ameer? X abis2 duk sebut "Mama, TV Rosak, TV baru, TV besar" .... yg pting kenapa mesti N yg pening bila ngadap tv nieh?.....Till now pening lagih...dasar ceruk to' kun mari haku nie.....



tv baru...xsesuai dgn jiwa ku....




5 comments:

MAMASYAZA said...

wah best tu dpt tv baru. umah akak still tv besaq gedabak tu la...teringin gak nak tukaq tv flat screen, tp tv besaq tu tak mo buat perangai...still good service...so tv besaq gedabak tula jadi pilihan...

Nuroll said...

N nie, if tv lama xrosak, mls nyer nk bli new tv. but nowdays xde choicelah.....gedebak gedebuk....bli gak...

Ealyie said...

apasal la ngko tak roger aku N oi.. kuikuikui..
tv besor ku ada satu bagi iris dok lenjan cd baby einstein dia semedang.. ahahaha..(saje provoke ngko..eheheh..)

Nuroll said...

Aduila el....sgup aku ke jb nun.....wakakakaka....

Rozy said...

Bila laa tv kecik ku nih nak rosak..
tingin gak nak beli yg besaq tp cam xdak reason nak bg kat Asben.. huhuhuhu