Monday, October 1, 2012

My First MTB Jamboree - UPM MTB Fete 2012

Alhamdullilah...syukur sgt both of us come back in one piece...safe & sound....no injured nothing. ;)! Yelah, the next day mmg agak kontroversi bila harian Metro reported that one of the cyclist died.

The trail? Masyallah....sgtlah mencabar. Lps check point 3 i can't go furhthermore. x sgup. So i ikut chicken loop.

Once u naik spai checkpoint 3 tu dh kira half of the way. About 23 km dlm hutan mengharung segala lumpur. Alhamdullilah i xde jatuh apa....cuma kaki lenguh skit and muka sunburn.

The downhill mkn ramai org jugak. Dpn mata i, a cyclist jatuh tergolek dog....broken ribs maybe tembus lungs dia sbb i tgk his friend sduk call2 his name cos dia mcm xsdar diri.

Masa kt downhill tu, just ada one medical standby. Ngan physio. Yg injured tu, depa bwk ngan tractor jer wei....yg boleh naik, pick up truck and motocross scrambler jer....




lagi satu jgn nk gbr lunak2 kalau dh mengayuh dgn jaya nya tetiba ular tedung melintas depan weh.....terkujat sekejap

but i guess weekly training kt PCP help a lot.

Malas nk post gbr byk2 k....layankan satu dua gbr.....

;)! ksian...jap lg ada yg kempunan pulak nk tgk kan? ada brani ker bang?
ahaks.....ksian lg skali i ucapkan....tahun depan abg cuba lagi yer.....adik xnaik van or pick up tau...kayuh hingga ke garisan yg terakhir gitewww.....hahahahaha!!


yg ni i rasa sblm laluan durjana atas bukit downhill tue....

siap ada gbr tengkorak! xde maknanya nk ambik gbr bagai weh....i pun dh kecut2 perut.....bila kasut ngan basikal u dah xde grip atas tanah, sendiri mau ingat mcm mana nk survived.

Pastu ujan pada mlm sabtu tu mmg helps sgt enhance the trail....syabas betey!

gbr2 kt bwh ni, i dh spai so gi kt kete bru amik camera.....so korang layankan je lah yer....

nk buat acaner....dh lps tayang br makanan, tayang plak gbr beskal.....

dasar ibu branak dua yg xsedor diri gamaknya! 








Gambar i? Dlm fb banyak ok!

kitaorg berkayuh pulang tengah hari panas membara. kulit muka, tangan smua dh kena sunburn....tapi i redho....;)!

the experience yg u xdpt kt mana2....

for me the race mmg sronok...but cycling with your loved one?

hanya mereka yg mengalaminya saja tahu.....;)!

yehuuu!!!

Ready for another Jamboree?

YES I AM!

1 comments:

AyueJean said...

Baca komen kat page Upm Mtb Fete ni banyak gila rider complain pasal event ni......