Friday, February 11, 2011

Berjalan Sambil Berpantang bole ke?

Sape kata xbole? Bergantung kpd empunya bdn. Xtau lh i kalu ada lg mommies yg berpantang pat ploh pat ari lsg xturun ke tanah..... Kalau anak bru sorg i bole jamin lah...kalu anak dh 5 6 org? haaa...jwb cik bedah....

Now i update blog sbil bf si aliff. Terasa diri bagaikan superNOVA mummy. Dia pun dh lama tkap lentok bwh ketiak ni tp mulut masih kumat kamit menghisap apa yg patut....yg nipun bf mother faham2 lah....hahahha.....

Td ptg first time i sgah boutique mums dream kt KB. Yg ado kt BBB pun i xpnh pi. Sbbnya hati ni gatai nk bli MLO 2oz punya bkas tue....dh spai situh, ada ler menda2 lain yg disambar. Mcm ko xbole shopping tempat lain pulak ek.....

Spjg confinement ni dh byk kali i outing. Dgn hanak2 skali. Si aliff tu mmg titon aje kijenya. Dh la xmau duk dlm cabriofix pnat haku bwk dr KL nun.

Sjak hari ke 10 i dh kluar. Bli groceries, pi kdai tupperware, pi kedai runcit,pi tesco KB tu toksah citelah. Kalu ikotkan my granny dulu, slagi blum pat ploh pat hari, jgn skali2 ko turun ke tanah jebat.....hahahhha....

X takot bentan ker? i dunno....depends....xkn nk duk jer asyik lyn org kt fesbuk jer kan...skali skala kna kluar ler amik udara shopping mall luar. ;)! Lgpun dh rasa sihat tiada rasa sakit di sana dan sinun bawah.....

Tapi satu benda yg i xbole nk tgal sepanjang confinement is NTV7, pkul 12 noon every Monday to Friday. Yg tu mmg i xkan tgal.....yg tu x termasuk lg America's, Britain's, Canada's, Australia's Next Top model. Naik kematu i tgk body dorg sambil menggeleng kepala tgk body sdiri....ahahahhahaa....nama pun pantang kan.....jnis pantang tgk cite best lah...

Dr segi mkn, sorry girls i mmg jaga mkn time pantang....benda2 yg prohibit mmg i xmkn. Cuma adalah 2 3 petua org2 tua yg i wajib ikut. I can't say NO!

Sesi berurut dan bertungku yg i duk shout di FB hari tu berkali2 sbb paneh...paneh....tp haku thnkan ajer. Tkg urut pun dh bg line clear. Katanya i xmcm org branak....hahahha....sihat senyum sokmo....;)!

owh...lg satu...ni pesanan khidmat masyarakat....pkai lah set bersalin nona roguy.....;)! Believe me, mmg bagus.

So.....that is my way of spending my precious time lah...selain dr menambah stok susu dan berjaga mlm sbb si aliff ni jnis suka nar main mlm2. Hambik.....-_-! Yg ni kdg2 buat i geram...tp what to do....kata nk jd superNOVA mummies kan. Si Ameer plak mmg cranky jer lah....mmg xmahu ngan sesape pun. till nk melekap bwh ketiak i....

Lastly, jgn lupa pkai stokin yer puan2....;)!

6 comments:

karipapsayur said...

seyes, nona roguy ek?? berapa RM 1 set ye?

Mari join Giveaway mudah di sini~

♥MAMASYAZA♥ said...

yup btoi, stokin kena pakai, bertungku tu wajib. tapi bab kluar umah tu, akak mmg tak boleh, melainkan bwk anak g klinik, kalo idak, tok umi membebel, 4 hari 4 mlm, busannnn

Nuroll said...

karipap sayur,

set bersalin nona roguy tu if member 300 but tgu ada promo the price akan trun.

non member is 365. Cubalah...;)!

kak,

my mum dia ok jer asal jgn sakit dh ler...

Rizziela said...

My mom pun x kisah..dia kata...kalau nak cuba..cuba la...kalau sakit jgn diulang lagi...

Saya keluar rumah selepas 30 hari berpantang...g Jusco lagi :D

Farra Dhelina said...

oh akk pkai nona ye..sy suka sendayu..

annur fitrah said...

saya keluar uruskan father g hospital masa berpantang...habis sapa nak uruskan? Tapi..perut memang ada cam nak boroi sikit. Lain kali pantang betul2