Wednesday, January 6, 2010

The 4th day

Arini adalah hari ke 4 N htr ameer ke nursery. Still lg ameer bergelut nk sesuaikan diri dgn environment baru. I have to go there every lunch time utk bf dan bg mkn, that is the best alternative stkt ni.

Bila tgk ameer nangis air mata N pun tumpah. N tahu dia nangis. But xlah teruk kluar air mata bergenang2. in his mind maybe dia fikir why did my papa & mama send me here? Why? Bila tgk je bangunan skola dia trus grab my body. Merengek and finally bila teacher amik dia akan nangis.

Puas dipujuk. apalah yg ameer tahu. he just me to be around him. nk kje pn N rasa xsenang. N pun terpaksa buat smua ni. I'm sorry ameer. Mama have to do this. there nothing better then this yg mama boleh buat. i only want the best for u and for us.

N only pray that trow will be better. for Ameer. for me. Sorry sayang.

p/s: i'm crying right now....i just can't continue...

5 comments:

Ain said...

salam N,

ain turut rasakan apa yg N rasa...

rasa sebak dan bergenang air mata baca n3 nie....sakit sangat bila tengok anak nangis dan merengek takmo gi taska kan...

ain pun baru hantar sarah ke taska last week. sampai hari nie still nangis lagi. nasib baik dia tak nangis sampai ke petang...kalau tak mau mama dia berhenti kerja...huhuhu...

hopefully anak2 kita dapat adapt situasi baru nie secepat mungkin. moga dorang akan enjoy jugak satu hari nanti....

actually ain rindu sangat keceriaan sarah masa sblm hantar taska dulu...

moga kita berdua tabah dengan ujian kecil ini...

MAMASYAZA said...

sabarlah..apa nak buat..insyaallah lelama nanti ok la dia tu. akak penah hantar anak ke nursery masa mak akak g haji. seminggu dia asyik nangis..kita kat ofis pun tak senang nak buat keja. akhirnya akak hantar ke umah SIL..tapi jauh la ckit dri umah..terpaksala

senioritasara said...

alaaaaaa sabar k.sedih tau baca...sabar tau mommy

adinsa said...

sabor je..mulamula memng mcm tu..tp kita kena keringkan hati..as long as dia selamat, bersih, kenyang, minum susu, tidur, ada kawan nak main di sana, kita kena redhakan je...memangla sedih kita fikir dia kecik lagi dah nak kena independent, tapi lie in the furture lebih lagi memerlukan dia untuk be independent sedikit...as dah penah rase apa n rase..don t worry, lamalama nnti insyaalah ok.

adinsa said...

nabil perlu masa dlm 3 months jugak nak tengok dia mula happy time kat taska...sepanjang 3 bulan tu, kita la yg sedih fikirkan dia mcna..i called taska teacher almost everyday, 2,3 kali,alhamdulillah dorg paham...lepas 3 months, nabil nampak lebih ceria dan enjoy kat sane(despote o jangkit2 slsema dan batuk yg commonla kat taska kan)...rajin2 tanya kat teacher dia pasal routine dia kat situ..memang bunyinye kita ni crewet, tapi diorg mesti paham punya..