Tuesday, April 9, 2013

The Lost World Of Tambun

Aduhai.....dh brapa zaman pegi TLW tapi barulah skrg nk thegeh2 update.....hahahahaha....bila penyakit M ni dtg melanda, segala apa nk buat pun tiada gunanya....

Bila mood nk update tu dtg, kemain lg tetiap hari update.....huahuahuahuahua.....

Biasalah.....mood ni byk di influence by hormon.....faham x? HORMON....

Memandangkan ipoh ni xbrapa jauh jer dr KL dlm lbh kurang 3 jam, so kitaorg decide utk duduk semalam jer....

yelah....xboleh lelama sbb i ni kpala xbrapa ok sgt....duk pening2 lalat lagi....2 3 hari xdpt cium bantal peluk biru tu lain mcm jer rasanya.....boleh gitew??

Kitaorg gerak dr pjaya pun dh pkul 8, mmg plan sampai dlm kul 11 terus terjah Nasi ganja....pastu, Alhamdullilah trus dpt check in.

Lepak2 dlm bilik jap lps Zohor, trus projek ke TLW....

Dh lama giler rasanya i xpegi water park ke hapa....last skali masa pegi bukit merah dolu....itupun alahai....xyok lsg...apa pun xde dulu....

Si Ameer awal2 lagi dh get ready nk terjun pool....i pun apa kurangnya.....di mana tumpahnya kuah kalau idak ke nasik??

haaa.....pose jap kt pintu masuk....


weather time ni blh thn lah panehnya.....sila pkai sun screen ya kwn2 ku sayang....

masuk2 jer, punya la rmai makhluk dlm ni weh....dh nama pun cuti skola kan......so xkn family i jer nk dtg sini ye dop?


The entrance fee ada jer tertulis kt situ. Remember, agoda customer dpt 30% tau!!!


Ameer dgn mak ucu tersayang dia.....kemain lagi....yg i tkg amik gbr pun berendam dlm air.....huahuahuahua...syok eh.....


Yg ni xnk pkai baju mandi lsg....nk terjun tiruk ngan suar hawai fav dia....pastu datin srh pkai kan baju sbb takut Si Aliff ni itam legam plak....



Sewa plampung ni RM25 jer for the whole day....once kita pulangkan plampung, dia akan refund blk RM 10....papaameer rent, dorg syok jer duk dlm tu.....yg i ngan my sister jd tukang tolak kt blkg....pengsan tahu x???


Gumbira ko ya Ameer....mama ngan mak ucu bagai nk gila kt blkg....


dh petang2  so org adalah sedikit kurang.....tp dorg ni stok mandi hingga ketitisan air yg terakhir weh.....xingat doniaaa....

owh, selain dr bermandi manda, uolss blh juga visit ke petting zoo, kepura cave, naik train, byk lagi lah....smua dh include dlm entrance fee....


yg ni pool for kids...;)!


motif??


ok jugaklah the zoo....mini zoo actually....






Gambaq kt Kepura Cave plak....



masuk kepura cave tetiba rasa sejuk gila.....

ingatkan dlm gua mmg sjuk, rupanya dia psg blower dlm tue.....tertipu gueee.....

jakun jugak lah sbb i mmg xpnh masuk gua2 ni....



Papaameer ngan aliff tu muka dh letih dh...si Ameer jugak yg duk tersengih2 jer gumbira....mamat ni mmg la...bab2 berjalan, mandi swimming pool, tido hotel mmg lah feveret dia.....xtido pun xper....


sblm kluar capture lh gbr bukit tambun kt blkg tu....mmg TLW ni located kt area bukit tempat org jaman dahulu melombong bijih....

sblm kluar stended lah kan.....harus membeli apa yg patut...

kdai merchandise dia byk lah jual shirt ke, magnet ke hape....mcm2 ada....bwk pulus jer yg pting....



The next day tu kitaorg just lepak kt bilik jerr....sbb mmg plan nk gerak KL awal sbb traffic jammed okies....datin , datuk ngan my sis dorg dh check out dulu sbb dorg nk trus blk klantan....

kitaorg plak, gerak jer dr tambun trus pecut blk KL sampai xbrenti kencing pun.....

Ameer ngan Aliff?

xpyh ckp la....masuk2 kete jer trus tido....dh sampai interchange putrajaya baru lah celik mata....

walaupun short vacay jer....xpegi jauh pun, yg pting happy lah aliff ngan ameer.....

ni kalau x asyiklah ngadap swimming pool kt pullman or sekitar putrajaya jer.....

p/s: cuma kalau nk msuk water park tu depa akan inspect all the bags ok....uols xboleh bwk your own food...samaada mkn kenyang2 kt luar or beli food kt dlm yg harganya boleh thn mahal.....


1 comments:

Kuazue Mohd said...

todia....sempat g tu bervacation tuu...