Tuesday, March 19, 2013

His Swimming Class....

dh 5 kali dh pun si Ameer pegi swimming class.....

dh nk pandai berenang splash sana sini dah.....i plak duk sibuk update gambar makanan jerr....dasar nafsu serakah bila tgk makanans...hahahahaa....

why i saja masukkan dia for swimming class?

Off course lah nk bg dia pandai berenang kononnya.....daripada berendam xtentu hala....baik bg swimming....

Occupied skit masa i byk ngan si ameer. Kalau x weeknds dul melepet tido kt rmh jer 4 branak.

Dan yg plg penting, i  xmau Ameer jd mcm i, dh umur lanjut baru terhegeh2 nk blajar swim gitewww....hahahaha...

Thanks to my BRO read BUNG sbb dia yg carikan i swimming class. Tapi time tu body mcm gisele larrr....now buncits....tp still maintain boleh swim k....kau mampu?



They will start the session ngan stretching dulu.....sronok tgk....mcm2 pesen ado! ;)!

Zaman i dulu coach pompuan, buta sbelah. Bdn mcm dina nazir. Tp dia punya stamina....mmg power!


The cikgu...uhuk...sgt...uhuk...macho...uhuk...uhuk.....hahahahaha!!!! Ni cikgu i ngan My sil....My bro jack the reaper coach dia special skit!


Ameer ngan coach dia dlm pool.....Si Ameer ni dia boleh buat ngan ok....cuma satu masalah dia is dia xboleh fokus....asyik duk tgk org jerr....

Sbb tu each time class i kna jd second coach duk blkg dia bg directions....kalau idak matanya liar jerrr....xtahu lah ikut sapa!!!


One of the module....stp minggu akan tukar sampai Ameer boleh berenang...so parents pun aware apa module of the week!!


Dh sampai ke tgh bila 5th week!

Syabas betey!

okies...ada few yg tanya how did i enroll Ameer for this class. Actually CIC yg offer this class. Ada 2 term for one year.

Ameer punya term akan tamat bulan May which he'll be completed his 10 times class.

The fee is Rm180 upon registration. Pastu RM100 for 2 month. So for me ok lah coz u xperlu byr one shot kan.

Lg satu if 3 yrs old punya class, one of the parent kna assist dlm kolam k. Korang jgn ingat cikgu jelita tu nk pegang anak2 korang yg tgh melasak tue....hahahahaa.....;)!

The class is 1 hr each week every sunday.

My opinion, sblm korang campak anak2 dlm pool kasik blajar, it is sooooo good if we can introduce pool ka, laut ka dulu to our children. 

Sbb i prasan ada parents yg xpnh bwk anak2 masuk pool pun and end up melalak meroyan the children kat tepi pool.....u pay for the class...kan dh rugi masa kt situ...

Apa2 pun parents kena merasa dulu sblm decide for our children....


Nah...a short video of Ameer and his uhuk....coach.....hensem...uhuk....;)!

Enjoy!

3 comments:

Kuazue Mohd said...

eeee bes nyer..kat rawang ni tak tau mana nak jumpa pool..bagus...ikut sunnah ni...

✿ pink velvet ✿ said...

bagus jugaq ye hantar anak pegi swimming class camni

aLyNnZ said...

Salam kenalan..
Betul jugakkan dr berendam sesaje baik blaja swimming..teruha tgk anak dato muzaffar baby2 lagi dh pandai swimming..blaja swimming ni kt mana eh? Ada contact person yg boleh dihubungi?