Thursday, March 21, 2013

Apa Ada pada Kitchen Aid Mixer?

Dlm family i , kira yg terbaru skali my mama lah....she bought a new tangerine colour Kitchen Aid mixer.

Haaa....ni dia....sgtlah lawa gojessss tebabow colour dia. Now dh port KA ni kt kampung sbb my sis nk membaking katanya!



Sbnrnya org yg plg awal skali beli KA is my older brother. Dia punya white colour heavy duty lagi.....ok lah...xheran sbb dia baker kan.....jd mmg dia meroti dan membuat cake hampir stp hari di Nilai Uni.

Pastu, berjangkit plak kat i...boleh x? Kira i yg xde basic baking lansung ada hati nk beli new KA? Boleh gitu?

Not exactly i belilah....kira birthday present thn lps lah.....hahahahaa.....masa i dpt my RED KA i tgh dlm mode muntah xberkesudahan READ hyperemesis gravidarum!

Red plak mmg colour yg i idam2kan...giler ko, org mengandung mengidam nk mkn, i mengandung mengidam KA red colour.....hahahahaha!!!



Jd menda tu just sit in the box smiling at me jerr....hahahahaaha!!!Not until last week when i decide to take it out from the box and use it....recipe?

I google lah yg plg mudah skali....yg stok nenek2 pun boleh buat....simpleeeeeeeeeeeee pavlova....simpleeeeee ok....

Dgn xlaratnya maka i pun try lah my KA tu....sambil idung kembang kuncup tgk egg white tu mengental dgn jayanya.....

i ni kan xpnh pegi baking class ke hape. Tp semangat lah sgt tgk afc channel tu kan esp time Bake with Anna & Cake boss.

xpe....yg pting dimana ada kemahuan disitu ada jalan....kau ada?

dh siap whisk smua, bakarlah ngan jayanya......hati berbunga2 riang k....hakhakhak.....

jeng...jeng...jeng.....

hasilnya xde lah gempak mcm DELIcious punya pavlova khens...tp boleh lah memenuhi selera papaameer ngan ameer ngan aliff skali.

Jadi ke x, mmg tester i ni setia jer tgu tepi oven...menunggu hasilnya...


Ha gitew meriahnya si ameer tabur pisang ngan strawberry!

Sebijik je pisang Dole yg dpt....yg lagi 5 6 bijik habis si Aliff ngan Ameer kerjekan.

Bolehlah kan baking2 gitew utk tekak sendiri....hahahahahaha!!!

Pasni kenalah cari resepi2 lain plak....yg simple2 lah.....yg kira org mcm i boleh buat!

Apa ada pada Kitchen Aid Mixer yg meletop tebabow kaler RED kalau i xmenggunakannya khensss???

Just Remember.....yg ni my bro yg cakap k...

" Gun don't Kill People, But People Kill People!"

so??? Pandai2 lah nk idop ngan KA tu yek!!! 


3 comments:

Jueliza Jamani said...

pingan kita sama.. ahak.. i ngidam KA yang kaler pink tu haaa

aLyNnZ said...

amboi warna pun dah menarik hati dan mata..mmg berbaloi kalau dah ada benda ni pastu pandai buat kek segala..kalau tak pandai pun benda ni dah terus jd pandai kan..?

nyummmy..

P'dah J said...

owh...idamanku itew. ermmm bila leh dapat~