Monday, January 30, 2012

To Colmar Tropicale , Bukit Tinggi


Si this is our first weeknds getaway this year....

Xjauh pun...dekat2 saja....dlm 45 mins jer dr KL. Exit via Bukit Tinggi melalui susur karak. Sblm sampai bentong pun.

planned this agak lama gak. mmg tgu promo trus book. ;)!

we alls ni bukan jnis sesedap rasa jer ikot dan jer nk travel. Harus plan bebetul. Kalau boleh nk bwk satu keluarga lah....;)! The more the merrier gitewww....!! syok....

Gerak dr putrajaya around 11am. mmg sesampai kt hotel lobby tu dh boleh check in.

Bukit Tinggi ni for me xsjuk sgt. Biasa2 jer. But satulah lah i nak puji, Hotel Receptionist dia bg briefing sgt clear & tepat hokey. Walaupun i rasa depa hired sabahan, sarawakian or perhaps filipino kot.

Even employee dia yg jaga cleanliness kt lift tu bg direction pun ok.

Bkn mcm Grand Lexis si Raj tu, kekwat ko dek....

As usual pas check in, trus smua terbuntang. dun worry, Colmar Tropicale ni adalah sgt kecik ok....

Jalan kaki ko pusing2 situ jer....;)!

Ada few tpt mkn kt sini but we did'nt try pun...sbb kitaorg bwk bekal byk hokey...

Yg mengherankan, duk sini semedang jer lapar....hahahahah!!!

Sini i publish scene je lah yer....the room, the garden tu next2 entry lah....

Nk tgk gbr spai muntah boleh pi kt FB. Tp maybe i publish di blog dulu before proceed to FB atas sbb2 keselamatan okies....;)!



This is the main entry to Colmar lah...lalu ala2 jambatan gitue....eh lupa plak...

Colmar ni adalah french theme resort. Kalau rasa2 xmampu nk pi france mcm i, boleh lepak2 sini jer hokey...





This is the view from our parking lot. Agak jauh skit lah kalau nk jln. Adalah 2 3 trip papaameer angkut barang...hahahah!!






The first tpt yg kitaorg pigi....ada satu wishing well sini. Buatan manusia ni...bukan natural...






Lg satu i suka, hotel kt sini, different type different window....ralit jugak duk amik gbr tingkap2 ni....

Putrajaya xde tingkap2 mcm nie....






Lg satu, i mmg suka giler amik gbr signage2 dia....ntah....meroyan kot...kt Fb byk lg nieh.....tgu i publish yo...







This one view from our hotel lobby....kt cammile...






Ameer with the horsie...kuda ni located dpn kedai souvenir...pi memana mata ranjang jer anak branak cri kedai souvenir...

haa....sblm korg naik, baik draw cash sesiap hokey....

kt sini nan ado atm machine....tp credit accepted ah...







At the entrance tower ( clock tower )...but this one sbelah dlm town...







The clock...






Any coins thrown akan di donate ke charity hokey...

percaya x?






Adalah tanaman grapes sesikit. i xpnh tgk pokok grapes before. So, dia mmg ala-ala kering gitu yer?

Ada skit2 mcm dh nk mamp...

xde buah pun....






Jgn xtahu, this is the main ballroom...







My heaven on earth....nk bergadoh je kijenya...

dh gaduh baik balik, mcm tu jelah all day long...

kalau yg no 3 lelaki jugak, i redha you...





kan i dh ckp...lagi2 signange ni yg i amik....

u know what, sejak2 tgn pegang handle beskal ni, dh jd xbrapa nk boleh pgang2 ngan setting2 camera....

Gbr semua dh jd mcm hape jer...

Dh terkena tulah gamaknya.....

pkai wide lens ok kot.....muahahahahah!!!!






Mcm swan, tp bukan.

it's a goose....white goose...

Lawa....Besar.....Putih...






colmar during nite....mcm mati skit lah...

maybe because i duk compare ngan genting kot....






The next morning...

heaven gila bila bgn pg tgk budak2 ni main...

breakfast dh all in di Le bleson cafe...

the breakfeast mmg best....

kena dgn tekak mlayu i....

I dunno, stp kali pi memane hotel sure i nk terkam nasi lemak dulu.

Padahal mcm xbiasa plak mkn nasik lemak .....







The black goose...

meliat sguh nk amik gbr....

asyik kitai feathers dia jer....

terpaksa datin baling batu kasi dia gerak....

hahahhahahah!!! nasib ko lah hai....





U can find few of these kt area lobby....






The view from hotel pool....heaven giler lawaaa...




next entry will put up the hotel room and our trip to Japanese garden ya....

;)!

2 comments:

Em's Family said...

i pun baru balik dari bukit tinggi, entah2 kite ni bertentang bahu kot :)

♥MAMASYAZA♥ said...

mak aihhh teringin sgt akak nak sampai sini. nampak gaya kena ajak angah pegi sana satu hari nanti. insyaallah