Sunday, July 11, 2010

Drama queenkah aku?

Sejak i preggy ni, i xde lah nk mkn benda2 yg merapu. Tapi yelah, adalah kdg2 gedik nk mkn benda2 yg kalu time i normal i heran pun. Aritu masa di cameron i nk minum air kelapa laut hokey. Yg kt tepi jln menghala ke kea farm. I xnk minum dlm cup tapi nk minum dari buah direct. Puaslah my mum menurut je kehendak hanak nyer yg dh tua bangka mengada2 nie. Dh dapat minum jus buah yg rege RM13, suka kemain! Cit!

This 2 3 weeks my nausea mmg truk giler hokey. Nk tmuntah spai terkencing je kije. Tapi i redha. Yg pting vitamin kena amik dan my baby is healthy. :)!

Smlm i rasa nk mkn hudang nie. i xtau hudang apa. Hudang galah ke Hudang Harimau. Cri di psr borong memula xde. i dh berdebar mengada. Risau giler hokey takut xde. Mana lah mak i ngan papaameer nk pgi menjala nanti.Mau renang laut china selatan haku rasa.

Just satu kdai jek yg jual. hambik ko RM 55.00 Sekilo. Hambik spai 4 hekor. Kena RM65.00. My mum ckp, nasib baik lah dlm perot ada baby. kalu x jgn haraplah. beli sekoq share 4 org. Wakakakaka.....

Balik dr pasar tu standard lah mustilah muntah bagai. Pastu tlg kopek bwg kunyit bagai nk buat msk lemak ini pun nk ceta ker.... Ni gbr yg mentah. ready untuk di masak lomak kan. Sampai xmuat periuk hokey.....



Ni gbr dh masak. 3 ekor. lag satu ingat nk rebus serai jer. Isinyer kenyal mcm ayam. Sblm ni, i seafood2 ni mmg kureng. ntah hape yg merasuk ntah nk sgt mkn seafood. Smlm pun bli ketam. Dlm mode yg xberapa bole msk ni boleh lagi i bli ketam. Cit!




So, uols cuci mata lah yer....:)! Org preggy mmg mengada2 taik kuda!!! thanks lah to my mum yg menurut sahaja kehendak haku yg ngada2...


6 comments:

Rizziela said...

Saya yg x pregnant pun terasa macam teringin sangat2 nak makan udang tu..tapi Harganya buat tekak terasa x nak makan la

MAMASYAZA said...

akak yg tak preggy pun terliur tgk udang besar tu, mesti sedap, tambah2 masakan ibu...paling sedap didunia

Farra Dhelina said...

sy pon sama teringin gak!! suka udanggg!! ishhh teringt2 kemanisan isi udanggg..

Nieza Ishak said...

wahh sedapnya nurol,

kalo pi sabah lagi heavenn seapood .... nyumm nyummm

nelcyndana said...

Congrats nuroll, tgh preggy yer... hmm... saya bila time preggy harus ilang terus selera makan berbulan2 ;-) Enjoy ur meal.

Nabilah Anafi said...

my mom cakap, if mengidam nak makan seafood tu. baby boy. tp tak tau la kan. kuasa allah. semoga semua berjalan dengan lancar.