Wednesday, May 12, 2010

Dulu & Sekarang

Saya amat rindukan zaman sekolah saya. Bukan maknaya saya nk masuk skolah balik. Cuma masa zaman skolah dulu saya tergolong dalam kelas yg agak pandai lah sikit.cit perasan

We try our best to compete in each other in every way. X kira study, sports or anything. Just name it. :)! thank God that everybody was so damn smart and we can be friends with everybody inside the class. Ada a few of my classmate yg dilahir dan dibesarkan di luar negara but they behave more polite then malaysian people it self. sguh seronok waktu itu.

Tamat form 3, everybody xde. Semua ke asrama penuh and bermula dari masa itu we've seperate with each other. smua berjaya dan achieved everything in their live. Because mmg dah set in mind that we have to compete dgn sihat bukan berdengki dan tikam org lain.

Lps form 3 tu, mmg rasa xbest. Sbb member kamceng smua dh xde. Then jumpa dgn perangai org yg pelik2. :)!

Masuk work field lagi lah. Mmg out trus. They loved to compete but in bad ways. Mcm2. If ada yg better dari sorg, surely they loved to condemn each other. Tu blum msuk kalau bab yg ppuan2 nie, kasut u xcantiklah, baju i plg cantiklah, i plg bagus lah, tdung u tudung ariani lah.....mmg i pun xlarat nk dgr....idung u bsarlah...mcm-mcm. Apa yg boleh dibuat pekakkan jer telinga. Anak i berat 7 kelo lah, anak u xcukup mkn lah.....nk gelak jugak. wakakakakka....

But what to do, i've been living with it bila msuk work environment. :)! Cuma tu lah....everything counts. Dari cara u buat kerja, sampai apa u pkai, anak u minum susu apa semua akan jadik perbincangan. Adalah pulak yg beria nk jadik Trendsetter  or Primadona in their own way....me? Boleh shared ngan puan M jer. itu pun sekadar geleng kepala then let it go...

All i can say is, if i want to compete2 ke tiru2 ke i xkn menang pun ye x.... sbb smua hebat dan ada speciality masing2. :)! yelah....i ni kan serangga kecil jer....xmampu berbuat apa-apa pun. I xkcau org and i expect people dun mess with me lah....yg pting I dtg kerja, buat kije dgn bersungguh2 melayari fesbuk atau update blog setiap hari.

Okaylah...i nk pgi buat kerja nie....xmau tiru2 or compete2 tau....nak compete mestilah dgn cara yg sihat yer puan2.....

2 comments:

Rozy said...

lucky me xkeja dalam environment cam N keja (ni mesti ramai pompuan melayu kan..kan....)..

kadang2 ku tengok yg keja opis (especially gomen rr..), dasat sungguh dress up depa no... blink blink bagai.. tpt ku senang..seluar jean and t-shirt ja..

Ummi Aisyah said...

setuju2..bile masuk alam kerja..macam2 org pelik2 yang jupe..dengki,khianat bagai..nauzubillah..masa time study dulu sume best jer