Tuesday, September 29, 2009

Is Ameer ready?



Masa balik kg untuk raya haritu N sgah di pantai Batu Buruk. Walaupun sgtlah panasnya duduk di tepi pantai, N bwk ameer ke tepi pantai. His first time actually. Saja nk tgk how.

Bila jejak kaki di pasir, muka ameer dh panic. He was yelling and hoping that N akan dukung dia. No! No! No!. So papaameer yg dukung.

Spai tepi pantai dia dh start kuar suara2 sedih. nangis2. Tarik baju papa. Bila air spai di kaki, lututnya mengigil. Ksian. N Ngan hubby siap gelak bsar! jahat kan! If nenek ameer reading this, sure dia sebat both of us.

Dh lama2 baru dia ok. :)!

Then N lepak2 jap before we continue our journey back to Pasir Mas Kelantan sambil menyanyikan lagu balik kampung...ho ho ho balik kg...hati girang....

5 comments:

Em's Family said...

its ok awakkk.. derang kalau tak merasa sampai bile la tak merasa.. and nenek.. nenek kan sayaaaang sangat cucu, even lagi sayang dia pada anak dia huhuu

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful a.k.a Proud Zakiah Khairani said...

laaa ameer ni cam miya lak..dia kat dgn ombak & air laut yg sentuh kaki dia..

zieha said...

alahai..nenek ada teww..takut ye

Mama Niza a.k.a hani said...

hehehhe,,
anak saya yg fiqa tu pun dulu cam tu...1st time ler tgk ombak laut tu kan...
takut gamaknyer...
masa tu umur dia baru setaun lbh sikit jer...
lps tu tak nah try lagi g mandikan ker laut..huhuhu
amer dah bape taun ni...

Putra Al-Maliki said...

pengalaman pertama seorang manusia di laut...

psst: salam ziarah & salam aidilfitri. maaf zahir & batin... =)