Thursday, March 26, 2009

what???

As usual ptg smlam masa N pi amik ameer he will jump all around kalu boleh nk terbang. Then dgn site visit yg melambak dan memenatkan semalam aku pun melabuhkan punggung aku kat dalam rumah "babysitter" merangkap sedara aku tue. Sembang2 the dia pun bukak citer yg dia kata aku slalu lewat amik ameer tue. A few times aku admit yes but if perkataan selalu tue aku x bole terima. Finished my works at putrajaya at 5.30 and then N trus punch card memecut kereta N ke bandar baru bangi amik ameer. Paling2 busuk pun around 20mins. So she asked to increased dia punya pay. Dia jaga ameer since N lps pantang. Dia jaga ok but kdg2 N dapat rasa ada mcm sesuatu yg xkena la. Mummy punye sense la kan. So N agree to increased pay dia. N tanya brape? dengan muka penuh selambe dia Jawab RM500.00! dalam hati aku say WTH!! U all tau x that RM500 exclude meal & mandi pagi tau! Then ngan travel expenses N dari putrajaya ke bangi tue blum dikira lagi. then dia mula bukak cerita dulu2 senang citer dia berkira byk la. Itu ini itu ini. Ye lar alasan kan...N trus amik ameer slowly then cakap nk balik. So the discussion continue ngan hubby pulak. Hubby terkelip2. x penah dia dgr RM 500 for babysitter. kalu kerani yer. From 7.30 am to 6.00 pm. Then 2day N decide untuk recce baby sitter or nursery yg bersesuaian. X sgup rasanya senang citer x mampu lah. berdoa ajer agar dapat di putrajaya area nie. teringat pesan k yaz " kadang2 org luar ni better dari sdara mara2"....huh....mengeluh plus menangis jugakla sepanjang malam tadi. Rasa seperti teraniaya.... in my mind the sentence " kalau xmau jaga berterus trang ajer, x pyh nak aniaya org mcm nie" repeats. any opinios guys??? Badly need your support skrg nie...

7 comments:

Ealyie said...

What????? RM500??????
Tu mmg semata2 alasan la mummyameer..
Sabar lah ye, dugaan nak membesarkan anak2 ni mmg mcm2..

Nuroll said...

yer ealyie. my friends smua cakap cekik darah. Now duk sibuk nk cri bbsitter baru....

mamaDhea said...

kak N,
to me, better go for nursery.. taska hadif baru 300.. inikan BS nak minta 500.. WTF?!

Nuroll said...

mamadhea, mengeluh semalaman mengenangkan mcm nie. xtau apa dosa ameer...

BHF1932 said...

Sabar je la dik.. x pe.. cari je BS lain atau masukkan ke TASKA.. Cuma TASKA ramai sikit budak2nya..

fauzi-maya said...

500? uitss.. giler mahal tuh..kalau byr kat smart reader ke worth it gak tuh..lom tentu die ajar anak kite mcm2 sepanjang die jaga..umangg aii,tak mandikan pagi lak tuh... carik yg lainlaa gitu..aduhaii.. sib baik die tak mintak buat epf & socso skali.. hehe.. sabar ek nurul.. try looking for other alternatif eh.. all the best:)

emmy azmi said...

for me..biar org luar jage lagi baik daripada sedara mara yg jage.nti susah, semua benda berkira..
dan tak mmg logik harga bbysitter sampai rm500!! lebih kurang gaji maid je!